Automate your Marketing
with Womplify




 
~: ForEver LoVinG MeMoriEs :~

By: Putralady Liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Transformers Revenge of The Fallen preview

Me & Hubby
Diana & Khairil
pagi tadi.. fariq call katanye.. alhamdulillah dapat jugak dia korek pass utk den laki bini.. heheh.. so, mlm ni jugaklah kena pi.. tapi yang jadi musykil.. kata preview, but why they all also selling the tix? x paham kat sini? opening patut esok kan?? peliklah.. hehehe lantaklah..

TGV Sunway Pyramid.. here we come tonite! show at 9.30 pm.. couple seat tapi ujung.. ujung pun ujunglah!!! sampai kul 7 tapi counter ERA blm bukak lagi.. lepak kat starbucks nak habiskan coupon yg Nita bagi..

Diana q yang first.. so, dia tolong ambikkan untuk kami.. pastu hubby gi makan kat Teppanyaki jap.. serius.. aku nerveous siot! macam aku pulak yang berlakon dalam tu... hahaha

nak sinopsis ke?? hehe..
citer ni kali ni byk humour.. hahaha.. tapi part sedih... heroes mati.. hehehe..
ngaaa... tidakkkkkk mati aku kena maki nih!!!! robot kaw2 besar! autobots nampak kecik je dari decepticon!






Friday, 1-May-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Batangkali waterfall

entry lapuk.. sebab bosan ni...

aku n geng workshop MAG saje je plan tergempar pada pukul 3 pg nak pergi mandi air terjun.. asalnya member ni saje je nak mandi kat Ulu Yam.. tapi puas kami site rounding semua x puas hati sebab cetek sgt.. aku rasa ini sebenarnya bapak2 budak yang over.. nak yang extreme ada air terjun.. sebab masa pegi sg. congkak x dpt mandi puas!!

at last ada sorang brader zaki ni suggest pegi batang kali waterfall.. aku dah nak ajak pergi sg. sendat tapi aku lupa jln masuk.. yelah pergi dulu pun masa aku belum kahwen ada lah kat 10 tahun.. hahaha.. dgr khabar dah cantik sg. sendat tu sekarang.. wallahualam...

so, sampai je sebab anak2 dah tido yelah tunggu bapak2 decide nak tempat cantik n x ramai orang.. punya pasal! perut pun dah start berbunyi.. nasib aku rajin 1 tupperware bihun goreng n 1 tupperware nasi goreng sempat aku siapkan.. cayalah!!! hahaha dapat port baik semua bersila nak makan.. kuikuikui.. budak2 dah terjun awal dah..

aqeem seperti biasa.. taknak pijak pasir.. air dia bukan main sejuk!!!!!!!!!!! aku pun celup kaki je bole?? hahaha... korang tataplah gambar2 yang ada.. ala2 promote jugaklah.. sebab bole tahanlah air yang laju sampai gelang kaki aku pun hanyut di buatnye... nasib... xde rezeki..

inilah dia..


budak2 kat sini sudah..


makan time..


ceruk batu jadi pilihan..


tempat mak budak dan tempat hilang barang..


aqeem n ayah..


aik.. ada dugong pulak???..


hubby n bique..


Friday, 1-May-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy Anniversary 4

orang ralit dgn hp baru
 
view..
on 29 April 2009 genaplah usia perkahwinan aku yang ke 4 tahun!!! macam2 pahit manis.. dan yang paling of course dengan kehadiran lil prince - Aqeem!!

hari selasa, ada suprised.. mak aiii... punyalah gabak.. tak sangka en hubby buleh terpikir nak deliver? mana dia dpt idea ni??? hahahahah


malam 28, balik keje, aku n hubby ambik aqeem n terus keluar balik saje nak gi dinner bertiga.. tapi sebab tokojot kan? hubby said dia teringin nak makan ribs.. so pegi Tony Roma's kat Sunway.. kat sini.. kid menu that day free.. we all makan portion we all while aqeem dok melantak fries jer.. lepas tu dessert dia sampai which is ice cream, maybe sebab dia dah kenyang.. dia selamba je cakap "x naklah" kat waiter tu masa waiter tu baru je letak ice cream tu.. apalgi tergelak kitaorg semua..


esok, aku coti (MC) sebab ingat nak habiskan masa dgn hubby.. so, morning we all went to watch movie wolverine - sebab aku mmg minat kat Hugh Jackman ni kan??


habis movie.. saje pusing OU jer.. asalnye nak gi KL tapi bila mengenangkan traffic.. takpelah maleh! puas pusing2.. aku belikan present hubby.. sebab hp lama dia dah kondem.. jadi aku mmg nak belikan hp baru.. tapi because dlm OU kan? of course mahal sikit! takpelah.. for you my dear.. so.. this is the present!


penat pusing2 sambil menguyah, while hubby dok ralit membelek hp baru dia.. masa untuk dinner.. hahaha.. hubby bawak aku pegi Bora Asmara.. dia kata nice view mcm kat Bali.. katanyerlah yang dia pun tgk dari gambar.. .. sampai je sana.. lengang giler.. quite nice place.. so, kami pilih nak dok luar.. tapi ada nyamuklah.. so, terpaksa jugak kami pindah dok dalam air-con..



b4 menu sampai


and what we eat..

air saloma (watermelon, lychee + vanilla = blended) sodap!!


ayam bakar = sedap!


hubby makan Bangkok fried rice
hehe.. patut gi thai restaurant kalau camni... hehehe

overall.. foods are ok.. dan aku pun mmg dah ponat! so balik terus Shah Alam.. rindu pulak dgn my lil junior!

to hubby ~ TQ very much.. and I luv you so much!!!!

p/s : sorry.. camera phone only...



Wednesday, 1-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
April Fool!

Fast & Furious 4 Premiere Showing


Wednesday | 1 April 2009 | 9.30 p.m | Cineleisure Mall

Jay called for free passes during lunch time… Actually Hubby & I was planning to take leave next week and watch this movie but since this free passes are here.. hehehe gunakannye.. Aku balik keje sharp at 5.00 p.m, terus ambik bawak gi makan sebab mama bgtau dia xnak makan.. aku bawak dia makan KFC.. seronok tgk dia makan.. tapi dia bole muntah balik kat situ.. adeih.. frust aku siot! Dahlah aku sorang.. hubby takde dia balik lambat sikit ada meeting! Ini aqeem memang x reti diam.. makan sambil berlari2 lah.. mana tak keluar balik! Tapi maybe perut masuk angina kot??

Dia macam tau je aku marah sebab dia diam jer.. tak banyak kerenah pun! Air mata dia bergenang je kat kelopak.. hehehe.. balik tu aku suapkan balance nasi ayam n sup.. dia makan lagi.. maybe sebab muntah tu dah keluar banyak kan?? Or sebab muntah ialah kahak ke?? Tapi dia batuk aku dah x dengar ada kahak?? Entahlah.. ubat habis nanti kita gi check lagi..

Back to the scene, we arrived Cineleisure at 9.00 p.m. free seating kalau datang lambat.. ambik ko.. duk depan lah jawabnye.. tapi masih under control lagilah.. takdelah mendongak sangat.. rindu sangat aku kat vin diesel tu!! Hehehe.. aku mmg fanatic dia.. hahaha.. citer kali ni best!

Pasal mission Dom for revenge, Brian yang aku rasa walaupun dok kat FBI tapi jiwa dia still racing!! Memang syok siot!! Especially for those yang berjiwa macam akulah.. yang lain aku tak tau lah Koran bole layan ke tak?? Tapi ini kan tayangan umum.. mesti korang tgk previous movie.. oh ye.. Han pun ader tapi sekejap jer.. aku tgh pelik mcmane dia bole hidup balik since Tokyo drift?. Yang lelain biasa je.. nak full synopsis? Pegi tgklah.. kang aku citer pun bukannye aku dpt gaji… hehehe… Oh Vin Disel ku yang takde bump belakang… hahahaha… failed pulak kat situ!! Lagi satu pompuan dlm geng jahat tu pun, muka punya cantik tapi tang bawah melidi… aku ras sebab tu shot dia banyak separuh pinggang jer.. hahahaha



Monday, 2-Mar-2009 15:31 Email | Share | | Bookmark
Bandung Indonesia... with love???? hahaha

our room
kat pasar baru
kreatif kan??
View all 12 photos...



Date : 22/02/09 – 24/02/09
Venue : Bandara Husien Sastranegara, Bandung, Indonesia
Attendees : Me, Shena, Nita & Kak Linda
Motip : Shopping sakan.........

Sunday – 22/02/09

Actually, ni dah booking lama + plan with ladies only.. last year lagi masa free tix by Air Asia jelah yang mampu buat masa nih dalam RM 200++ (x ingat dah)… takpelah.. janji sampai ke destinasi..
Dan ini jugaklah yang jadi haru biru bila aku kena prank called from my sis-in-law hahaha…

So, flight yang actually delayed berjaya di cepatkan oleh one of the gang – Ms. Nita.. this time kira aku ni agent pelancongan, Nita as leader since dia dah banyak kali pergi Indon but this was her first time in Bandung.

Our flight at 9.50 am on Sunday. Aku?? Biasalah yang paling last sampai kat LCCT tu dengan berbekalkan satu bag sandang sahaja! Terkejut beruk semua.. hehe.. apa susah? Aku bawak baju tidur & inner je, baju esok dan esok aku plan beli je! Pastu beli beg besar yang kain murah tu.. hehehe.. We all safely arrived in Bandung at 11.50 am (waktu Indonesia). Lewat 1 jam from Malaysia.. Driver hotel yang Nita booked blm sampai lgpun janji dalam pukul 12.00 pm. On the way to hotel, dah lunch time so decided to eat at Nasi Padang Restaurant Sederhana, my fren ckp sedap!! Aku pun tadi bekpes Maggie n sandwich je atas kapal… We all lepak kat Grand Serela (according to Pak Supir ni, Mawi pun dok sini dulu, and he’s the driver).
Our room cantik.. ada connection dgn bilik sebelah.. hehehe teringat masa SKR!!.. lepak kejap, kira duit, buat pengasingan bilik hotel, tax, transportation n foods, kami semua pakat nak mula shopping ke Pasar Baru.

Besar jugak pasar dia.. masa memula aku ni cam malu2 je nak beli.. sayang duit aku!! At last on the day 1, aku dapat telekung dan kain ela. Balik hotel ingat nak try KFC yang sebelah hotel ni, tapi cuaca x mengizinkan betullah! So, room service please…. We ordered ala carte + pisang with cheese (trade mark sini – sedap siot!!!!) sorry no photo.. aku lupa sebab dah lapar giler.. tidur kekenyangan.

Monday – 23/02/09

Pagi2 lagi mak2 tiri aku dah kejutkan aku!!! Turun breakfast dlm kul 7.00 am pastu dgn mobil yang kami sewa + Pak supir. Bawak kami ke Chibaduyut, pusat tas tangan, kasut kulit! Kat sini aku rasa choice dia cantik lagi masa kat Pasar, so, aku belikan some yang di kirim siap duit oleh my fren – wallet, belt. Kat area luar ada makanan kering – pisang (pisang lagi?? Shena muak dgr pisang.. heheh) tapi serius sedap. Dia dah goreng plus cheese!

Habis sini, kami pergi makan tghr pulak sebab dah lapar lgpun jauh sikit ni dari hotel kami, kami singgah makan n try makanan sunda – biasa je.. not my taste! On the way, kami nampak Amanda (my fren dah pesan brownies dia mmg sedap!) so, tapau a few boxes! And we all sambung ke Rumah Mode pulak.. ni factory outlet!! Wah tempat feveret aku nih!!! Habis aku pusing.. sampai lengoh kaki aku.. itupun nasib ada yang aku tahan2.. kalau tak satu umah aku borong!! Hahaha.. Aku berabis x byk.. rasanya dekat Rp2 juta dgn penuh bag! Aku ingat mcm dah banyak habis.. settle sini dah petang, kami ke Paris Van Java pulak, sebab nak pegi Carrefour nak beli lotion anti-mosquito yang according to Nita hanya di Indon je jual!! Habih tawaf satu bangunan (kira mcm shopping complex jugaklah tapi high-end ada Sogo sekali! Rasa cam kat KL pun ada gak..) nampak JCo, Starbucks Cofee.. kami dinner dengan Bakso, lepas tu rasa mcm x kenyang, kami tapau KFC.. honestly, KFC dia x sedap!! Meal dia ada nasi okey!!!! We all mintak tukar dgn fries.. buleh aje tapi bayar.. oppss.. lupa!! Sini mana2 duit. Even parking nak ke tempat sendiri pun Rp1000! Takpelah.. bape sen je kan?? Dah rasa nak patah kaki, kami pun pulang ke hotel.. aku dgn harapan sempat nak jalan2 kat area hotel.. sebab ada byk FO!! Tapi sampai pun dgn cuaca yang x mengizinkan, dgn keadaan kaki yang mcm dah nak patah! Aku naik je hotel sebab diaorg tutup pun kul 7 pm okay! Naik je hotel spa ni offer pulak nak urut.. pergh rasa cam orang kaya siot!!!.. murah jugaklah compared to KL.. sedap jugak, siap ketiduran aku.. mamai bila dia cakap “mbak, sudah selesai” hehehe.. aku jugak yang x bagi tips sebab aku xde small change.. bell boy yang hantar brg kami satu trolley tu pun we all bagi tip.. hehehe.. settle urut, kelaparan pulak.. order lagi room service nasib 24 hours.. while waiting, kami kemas beg, besok kan dah nak balik! lepas makan semua jadi ularlah.. besok before check-out nak last minit shopping!!






Tuesday – 24/02/09

Bangun awal jugak, after breakfast naik cab terus ke Pasar Besar lagi sekali.. aku pun nak sambar telekung lagi satu hr2 ingat mcm nak spend more kat FO tapi x dpt.. aku shopping lagi kain ela yg jenis see thru n few handbags.. pakai basahan.. hehehe.. murah paling murah bag aku beli Rp50000 dan yang paling mahal Rp350000! Aku beli kain kebaya kerawang murah okey.. kalau kat sini confirm ratusan punya harga dia!! Nak habiskan duit punya pasallah.. hehehe.. sharp 12.00 pm kami berangkat ke hotel, nak check out kul 1 pm.. balik packing cepat2, check out n driver pun dah standby nak hantar ke airport.. tapi flight at 5.30 pm. On the way tu aku pujuk pak supir tu singgah Secret FO.. nak jugak sebab aku lupa beli baju anak zila.. dia dah bagi duit.. tu yang terkilan tu.. diaorg bg aku time 30 minutes.. kecohlah flight lambat lagi.. tapi sebab pak supir tu pun ada guest lagi kul 3 pm.. takpelah.. punyalah laju aku menyambar tapi sempat pilih baju anak aku n aku sekali.. Cuma hubby je xde rezeki sebab takde size… aku sambar DKNY n Timberland utk aqeem.. ingat nak beli Burberry untuk hubby tapi xde size! Ni sbg penambahan je sebab A/X dah puas shopping kat Rumah mode!! Tapi diaorg ni mmg byk betul barangan GUESS.. aku kureng sikit… aku baru je nak sambar satu CK diaorg pakat jerit.. terkejut aku terus beratur… hahaha..





Balik sini, singgah makan nasi padang kat tempat lain.. aku kesian pulak pak supir tu kena pusing2 balik sebab restaurant sederhana tu kat seberang jalan.. kat sini kureng sikit dari sederhana.. tapi kali ni dah pandai.. pi pilih lauk terus kat kaunter rather dia susun penuh satu meja… hehehe kekenyangan dlm kul 3.00 pm pak supir suruh cepat.. kuat betul aku melantak sampai 3 pinggan!! Hahaha ganti balik lemak terbakar semalam…




So, 3.45 pm we all dah tercongok kat airport.. oklah enough time to prepare bag untuk di timbang.. siap lari dari budget kitaorg adalah.. aku pun x paham air asia ni.. hidden cost betullah.. tapi xpe since duit share transportation ada lagi.. we all bahagi2 jer… yang kat tangan x payah cakaplah.. hehehe.. nasib steward handsome tu x kisah… hehehe pejam mata jer..



Safely landed at LCCT around 8 pm.. hehe.. custom pun senyum2 je tgk bag kami.. mcm nak meniaga jer siap dia perli bole??? Hahaha hubby fetched dgn surprise aku iaitu aqeem yang seronok berkejaran sampai x nampak aku.. adeih!! Esok keje!!!!!!!!! Napelah cuti takde???? Dan Bandung.. sebab aku dah tau byk tempat.. lepas ni aku dtg balik!!!!!


miss my boy a lot!!!



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net